2010. október 1., péntek

A hétvégi ajánló

Megkészült  a hétvégi ajánló is. Kutyás nap, zene és bona, gyermekprogramok és sport a kínálatban. Ez most ilyen csendesebb, de mindenképpen kultúrában erős két nap lesz :)

Most tudtam meg, hogy az október 23-ra tervezett Szépasszony-völgyi disznótoros elmarad. A Művészetek Háza egyre gyengébben teljesít, kíváncsi vagyok mikor szüntetik meg a céget, és a rá szánt pénz például odaadják a könyvtárnak, akik tényleg fel tudnak mutatni produktumot... Vagy akár nekünk is :)

Amit még el akartam mondani, hogy mikor töltöm fel a programokat, akkor már előre érzem a tél, tavasz, nyár avagy az ősz ízét. Ez úgy történik, hogy ha van kicsit több időm és energiám, akkor az egri tourinformtól kapott kurva hosszú táblázatot feldolgozom. Ez úton is nagy köszi Dórinak a segítségért :) Szóval februárban már a nyári programok egy-egy részlete is megtalálható, és tél végén már jól esik a nyárral is foglalkozni egy kicsit. Aztán van olyan, hogy nyáron már az adventi eseményeket rögzítgetem. Ilyenkor pedig jól esik egy frissítő téli elméleti fuvallat, hogy lehűljön egy csöppet az ember teste és lelke. De szoktam érezni a forralt bor varázsát, vagy éppen a Márton napi ludasságok fűszereit is. Milyen jó is ez.

És míg el nem feledem. A pártok szombati programjait szándékosan nem tüntettem fel az eseménynaptárban. Eleve nem is érdekel a politika, meg ha kihagyok valakit, akkor meg jól megszólják az embert. Majd négy év múlva esetleg :) De ha valaki kéri, akkor frissítem az ajánlót :)

Na, szép hétvégét nekünk :)

2010. szeptember 29., szerda

Civilek Ünnepe

Pár kép a civilek ünnepéről. Jó idő volt szombaton szerencsére, sokan voltak a téren. Kár, hogy estére elfogyott a lendület. 




Posted by Picasa

2010. szeptember 28., kedd

A heti második ajánló

De jó, de jó, de jó, ha minden jól megy, akkor újra elkezdek blogolni itt. És lehet a másik 2-3 blogomban is (ki tartja már nyilván). Hihihi.
De most az egri és Eger környéki programokról lesz szó röviden. Kaptam csomó új eseményt emberektől, aminek nagyon örülök. Itt is megköszönöm nekik. Köszi!

A heti második ajánló tele van előadásokkal, melyekre remélem sokan elmennek. Nagyon jónak ígérkezik a Star Warsos előadássorozat, és a víz információtartalmával foglalkozó előadás is lenyűgöző lesz.
Az I. Agrianum napok (ha jól írom le, még kiejteni is nehéz) is egy kurva jó kezdeményezés szerintem. Kár, hogy ilyen keveset és szanaszéjjel lehet erről tudni dolgokat, és emellett nem vonták be a jónépet az ötletek összegyűjtésébe. Na de majd jövőre, valahol el kell indulni.

Ami még fasza lesz, az a jótékonysági hangverseny és a Tango Underground 10. szülinapi bulija. A hangversenyt most hirtelen nem tudom megmutatni :), de az említett zenekarról minden információ itt található. Ráadásul letölthető albumokkal. És zúzús zenével.

És még egy jó hír. Megjött az új fényképezőgép, így - amennyiben lehetséges ezt fokozni akkor - még szebb és jobb képek lesznek az Egri programokon, na és a családi fotótárban! :) Ámen!

Végül egy kép a civil ünnepről:


2010. szeptember 26., vasárnap

Heti ajánló első része

Fú, de régen jártam itt. Annyi minden mesélni valóm vala, hogy nem igaz :) A nyarat nagyon jó látogatottsággal (pozitív értelemben) átvészeltük, és ezzel a lendülettel visszük tovább az Egri programok portált. 
Néhány programgazdával még mindig nehéz együttműködni (az ő részükről), néhánnyal pedig kifejezetten jó a viszony, ami szerintem természetes kell(ene) hogy legyen. Talán majd erről valamikor írok részletesebben is. 
Egyébként közeledvén az egy éves születésnaphoz lehet lesz majd egy kis ráncfelvarrás, de ez mindenki javát szolgálja majd :) 

De nem is ezt akartam mondani (na jó, igen:)), hanem hogy elkészült a heti ajánló első része. Központban a hétfővel és a keddel, mert ezzel az ember könnyen viccel :) 
Jó olvasást: hét eleji ajánló.

Pusszancsgolyók :)