2010. október 7., csütörtök

A pénteki

No, megíródott a pénteki ajánló is. Zene és tánc, színház, vívás, könyvtároskodás és bohémkodás van a menüben.

Jó hír, hogy lesznek ezentúl összefoglalók, beharagozók és egyéb érdekességek is az Egri programok portálon. Jó, mi? :) Persze nem én mint szerkesztő fogok elmenni minden helyre és leírni dolgokat, hanem az Egriszín segít ebben. Így én is, és az olvasók is jobban lesznek informálva az egri kulturális életről. Szerintem örvendetes az együttműködés. 

Lássuk mi is van még. Jövőhét szombaton lesz egy kiállításmegnyitó, melynek a kiállítója Lajta Gábor, a kiváló festő. A megnyitón egy edelényi lányka fog fuvolán játszani, és ez nagyon fog illeni a Templom Galériához, na és a képekhez is. Erre megyünk mindenképpen ;) A meghívó és a plakát már megvan, hamarost ki is teszem az érdeklődő szemek elé. Mert ugye mögé minek, igaz? :)


Na és a Star Wars előadásról. Aki nem olvasta volna, a szervezők voltak olyan szívesek és megküldték az előadás összefoglalóját és egy linket, ahol egy rövid riport látható. Ha meglesznek a videók az előadásokról, akkor azt is megosztom mindenképpen. Juhéééj :)

Csütörtök van, pihenőnap. Pihengessünk hát.

Vidám pénteket mindannyiunknak!

2010. október 5., kedd

Szerdai dolgok

Remélem már mindenki bőven blogol és szenved a technika vívmányaival. Persze az utolsót nem remélem, csak tudom én is mennyit szívtam a link, a kép, a videó beszúrásával és egyebekkel. :) De már megy nekem is.
A szerdai ajánló itt olvasható.  Azért lett külön írás belőle, mert annyi a program, mint Senator-házas somlóiban a rum. Sok :) Holnapra egyébként azt írja nekem az előrejelzés, hogy melegebb lesz :), és 17 fok várható. Csapadék pedig szinte nulla mennyiségű. Éééés Telihold lesz, juhéééj.

Az ajánlóban egyébként olvasható a játék és nyeremény felhívásunk is, melyen belépőt lehet nyerni az öt hónappal ezelőtt bemutatott Vágyaink ritmusa című monodrámára. Persze nem a május előadásra, hanem a jövő csütörtökire lehet nyerni tikettet.
És felhívás is van a minap szerencsétlenül járt Veszprém megyeiek megsegítésére. Döbbenetes mi történt velük, és erről döbbenetes képek is készültek...

Mára ennyi jutott, szép napot mindenkinek!

2010. október 3., vasárnap

A heti első ajánló

Kezdődik a körforgás, vagyis félkörforgás :) Íme az első ajánló. A hétfő és a kedd nagyon tartalmas lesz. A könyvtári programokon át az előadások tömkelegén keresztül még egy jó kis jazz koncertet is kapunk, aminek én kifejezetten örülök. Fellép a Dresch Qvartett nevű formáció, és bemutatja nekünk a Ritka madár című Gramofon-díjjal jutalmazott zenei albumukat. Erre menni köll.
A Líceum tv-ben pedig éppen a Hó Márton és a jégkorszak pár héttel ezelőtti fellépését nézem. Nagyon kellemes kis muzsika. 

Tegnap voltunk Ethnofil koncerten a Líceum előtti téren. Az új fényképezőt még szoknom kell, de menni fog ez :) Aki szeretné megnézheti a képeket a picasa albumunkban. A fiúk még mindig ügyesek és egyre rutinosabban és viccesebben lépnek fel.

Ilyenek vannak így pontban három órakor, vasárnap.

Pussz :)